Těsto:
5 vajec
5 lžic cukru krupice
5 lžic polohrubé mouky
5 lžic cukru krupice
5 lžic polohrubé mouky
Z bílků si ušleháme tuhý sníh.V druhé míse našleháme doběla žloutky s cukrem.Pak postupně zlehka vmícháme do žloutků sníh. Nakonec po lžících vmícháme polohrubou mouku. (opravdu po lžících)
Takto připravené těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme do zrůžovění (cca 10 minut, podle trouby) při 180 °C.
Horký piškot překlopíme pomocí navlhčené utěrky z plechu a teplý rolujeme i s papírem.
Krém:
3 dkg másla
3 dkg hladké mouky
200 ml mléka
200 g másla
cukr dle chuti
Z másla a hladké mouky udělat světlou jíšku, zalít mlékem a povařit.
Máslo našlehat s cukrem a postupně zašlehat vychladlou jíšku.
Natřít na piškot a stočit roládu. Povrch natřít krémem a sypat kokosem.
Tento recept znám od maminky, ale se 4 vejci a 4 lžícemi mouky. A vždy když do žloutků přidám část sněhu, tak i část mouky, aby toho míchání nebylo tolik. A musí se opravdu opatrně. Dcera to kdysi vzala všechno šlehačem a měla z toho tekutou sr...:)
OdpovědětVymazat