21/02/2021

Koblihy...

 Babiččiny kobližky


1/2 kg polohrubé mouky
4 dkg cukru moučky
5 dkg másla-rozehřát
3 žloutky
2 lžíce rumu
3 dkg droždí
1/4 litru mléka
špetka soli
citronová kůra

Kynuté těsto vypracujeme obvyklým způsobem , po vykynutí lehce vyválíme,
  vykrájíme kolečka  a smažíme na oleji.
 Po usmažení jsem napíchla dovnitř domácí rybízovou marmeládu.

4 komentáře:

  1. Hned bych si nějaký zakousla!
    Ale teď - 19h - už se musím těšit až na snídani...
    Zdraví Marie

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ty jsou hodně lákavé, koblížky jsem neměla už pěkně dlouho. Je na čase to změnit, díky za připomenutí 😉😊

    OdpovědětVymazat
  3. Jéé, chystám se o víkendu udělat koblihy s makovou náplní, tak bych mohla vyzkoušet tohle těsto.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše milé komentáře